Monday, July 25, 2011

Super delicious Bihun sup...!

Hai, assalamualaiku, readers..
:)

tak kisahlah awak follower saya ataupun tak, terima kasih sebab sudi baca..
kalau sudi sila drop comment anda.

Entry kali ni mas nak hebah heboh kan pasal sebuah kedai bihun sup yang super sedap.
makan semangkuk rasa nak lagi.

Kedai bihun sup nih adalah kedai Bihun Sup Pak Mat Lahar Kepar.
Kedai bihun nih sedap and kalau tak silap dah lebih 20 tahun dah meniaga kat situ.
Sekarang pun dah ada 4 cawangan.
Dulu-dulu kedai bihun sup nih cuma gerai tepi jalan ja.. tapi sedap punya pasal, ramai orang selalu pergi.
Tapi sekarang nih dah di upgrade dah.. parking semua senang, kedai pun dah besar dah..

dah ready nak tengok gambar bihun sup nih?
*amaran kepada yang berpuasa, sila kukuhkan iman anda.


Photobucket

inilah dia... saya punya, kuew teow sup..
kuew teow ada, n=bihun ada, mee pun ada..
makanan goreng-goreng pun ada jugak..
tapi selalunya yang datang sini makan bihun sup la..
semangkuk nih dah cukup buat perut kenyang, sebabnya, mangkuk nih boleh tahan besar..
kuew teow boleh tahan banyak...
daging pun banyak...
memang puas hati lah.

Atas meja-meja kat kedai nih, ada disediakan tiga jenis penambah rasa..
sos cili, sambal , dan cili jeruk.

ni lah cili jeruknya..

Photobucket

sedap, tak pedas sangat, rasa masam-masam... tapi kalau dah amik cili padi yang kecik-kecik tuh memang la pedas...

Photobucket
makan kat kedai nih seronok, meriah.. orang yang amik order tuh tak da dah tulis-tulis.. terus jerit ja..
Pak Mat tauke kedai nih pulak, sangat lah ramah and pandai jaga pelanggan.
patut la kedai dia ramai orang selalu... :)
Best kedai nih...!

that's all nak dikongsikan..
Papai..


mastura atiqah dah habes membebel.. thanks sudi baca. :)

1 comment:

  1. ok. nii nampak sedap. dhla perot ksong. ahh. lapa2

    ReplyDelete